Nu har vi passerat in i mars månad och visst känns det ändå som att våren är på gång! Våren förknippar vi ju med tillväxt både inne och ute. Knopparna på träden börjar att växa till sig och små lökar tittar upp i rabatterna. Krukväxterna som vilat under vintern är det dags att väcka till liv för en ny tillväxtperiod. Nu är en bra tid för beskäring, omplantering samt att starta med växtnäring. Det är även en bra tid till att så alla sommarens grönsaker och sommarblommor. Många fröer behöver försås inne i värmen för att hinna växa till sig lagom innan det är dags att flytta ut i trädgården eller på balkongen. I butiken finns ett härligt utbud av fröer, både grönsaker och några sommarblommor. Vi säljer även jord, näring, blompinnar och andra tillbehör som kan behövas. Vi hjälper er gärna med skötselråd och funderingar kring era växter så fråga oss gärna. Det erbjuds även omplantering samt delning av växter, så om ni är lite osäkra på hur ni gör bäst går det bra att lämna in växten till oss.

Det brukar även vara aktuellt att behöva förnya några krukväxter såhär efter en lång och mörk vinter, vissa ger upp trots kärlek och omvårdnad. I butiken finns det massvis av fina grönväxter, blommande växter och såklart de där lite annorlunda krukväxterna. Det finns även mycket snygga vårnyheter som vi packar upp allt efter hand. Krukor, vaser och inredningsdetaljer.

Här nedan ser ni fyra av våra favoriter i butik just nu. Uppräknat ifrån vänster till höger: pilspetsranka, cymbidium orkidé, mönjelilja och borkbladig hibiskus.

Välkomna in i våren hos oss på Ljungh’s Blommor